Honvéd Gábor Áron Sportegyesület
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Linkek
 
Az egyesület bemutatása

 

A szervezet neve: Honvéd Gábor Áron Sportegyesület

 

Székhelye: 6400 Kiskunhalas, Petőfi u. 7-9.

 

Telefonszáma: 77/522-429, Fax.: 77/522-431

 

Képviselőjének neve: Kiss Zoltán pv.alezredes, elnök

 

Taglétszám: 67 fő

 

Bejegyzés éve: 1958

 

Minősítés: közhasznú egyesület

 

Tevékenység típusa: sport

 

Számlaszáma: Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet, 52700055-11104469

 

Adószám: 19972130-1-03

 

Szövetségi tagság: Magyar Tájfutó Szövetség, Magyar Do Am Hapkido Szabadidősport Szövetség.

 

 

A sportegyesület Alapszabályban megfogalmazott célja:

A sportegyesület célja a rendszeres sportolás /versenyzés/, a testedzés és felüdülés lehetőségének biztosítása, az ilyen irányú érdeklődés és igények felkeltése, az egészséges életmódra nevelés, valamint a jó közösségi élet színterének megteremtése.

            A sportegyesület gondoskodik tagságának és más kívülállóknak a rendszeres testedzés és sportolás feltételeinek megteremtéséről, valamint a sporttevékenységének színvonalasabbá tételéről.

             A sportegyesület feladatai:

            a./ megvalósítási, működési és fejlesztési tervek kidolgozása és végrehajtása;

            b./ együttműködik a Kiskunhalas városi és a Bács-Kiskun megyei önkormányzati hivatalok sportosztályaival és a HGÁ SE szakosztályaival azonos tevékenységet folytató szakosztályokkal, sportszervezetekkel;

            c./ szakosztályokat és csapatokat szervez;

            d./ testedzési és sportolási lehetőséget biztosít;

            e./ sportversenyeket, mérkőzéseket és túrákat rendez, szakosztályaival rendszeres edzéseket tart, tagjainak a versenyeken való részvételét biztosítja;

f./ szervezi a Kiskunhalason élő, szolgálatot teljesítő és teljesített katonák, polgári alkalmazottak és családtagjai, valamint más érdeklődő rekreációs jellegű rendezvényeit;

g./ közvetlen segítséget nyújt a tagság és más érdeklődő sportrendezvényeinek előkészítésében, levezetésében;

            h./ sportlétesítményeket létesít és tart fenn, vagy bérel, mozgósítja tagjait azok építésére és karbantartására;

            i./ megszervezi és lebonyolítja a tagdíjfizetést;

            j./ tagjai részére a sportbaráti kapcsolatok elmélyítése érdekében összejöveteleket, taggyűléseket, előadásokat és sportbemutatókat rendez;

            k./ pályázatok útján, illetve egyéb módon pótlólagos források feltárása és megszerzése az alapszabályban kitűzött célok megvalósítása érdekében;

            l./ a 6. pontban megfogalmazott célt szolgáló, a sportegyesület közgyűlése /továbbiakban: közgyűlés/ által meghatározott egyéb feladatok.

 

            A sportegyesület 1999 óta közhasznú egyesület, jelenlegi célja a rendszeres sportolás (versenyzés), a testedzés és felüdülés lehetőségének biztosítása, az ilyen irányú érdeklődés és igények felkeltése, az egészséges életmódra nevelés, valamint a jó közösségi élet színterének megteremtése.

A sportegyesület gondoskodik tagságának és más kívülállóknak a rendszeres testedzés és sportolás feltételeinek megteremtéséről, valamint minden érdeklődő sporttevékenysége színvonalasabbá tételéről.

Az egyesület négy szakosztállyal működik.

A természetjáró szakosztály 1983-ban alakult. Létszáma 40-50 fő. A szakosztály célja, hogy programjaival elősegítse a tagság és családtagjai részére a szabadidő hasznos eltöltését. További célja az ország természeti szépségeinek megismertetése, fizikai állóképesség fejlesztése, a kulturált kikapcsolódás és pihenés biztosítása.

            A labdarúgó szakosztály 1992-ben, a tömegsport szakosztály bázisán alakult. A szervezési változások következtében egyre több "civil" tag is részt vesz a szakosztály tevékenységében. A tagságot elsősorban a labdarúgást kedvelők alkotják. Minden évben, idényben részt vesznek a városi kispályás bajnokságokon, valamint egyéb más regionális versenyen.

A tájékozódási futó szakosztály 1994-ben alakult. Jelenleg az egyetlen olyan szakosztály a városban, akik a tájfutó sporton keresztül törekednek a "zöld sport" népszerűsítésére. A szakosztályt hivatásos katonák és családtagjai alapították, de nyitás történt a "civil" szféra irányába. A jelenlegi cél továbbra is az, hogy lehetőséget biztosítson tagságának és családtagjainak a rendszeres sportoláshoz, versenyzéshez, valamint a zöld sport népszerűsítéséhez.

 

            Sportegyesületünk 2008. évi főbb tevékenysége:

 

            a., A természetjáró szakosztály 27 fős tagságával idén is sikeresen szervezte és rendezte meg a hagyományos Balaton Túra kirándulását, valamint a Velencei hegységben a Pákozd-Sukoró túrát. A két túrán összesen mintegy 80 fő vett részt, tagjaink, családtagok és más érdeklődő. A Velencei hegységben tett kirándulás alkalmával - honvéd kötődésünk kapcsán  -  meglátogattuk a Pákozdi emlékhelyet, ahol koszorút helyeztünk el a Pákozdi csata obeliszkjénél és a missziós katonák emlékhelyénél.

 

            b., A labdarúgó szakosztály : 12 fős - a 2008. évben is részt vett a városi kispályás bajnokságokban. A 2007-2008. őszi-tavaszi fordulóinak végén a csapat "B" soportban 4. helyen végzett. A 2008. őszi fordulók végén a csapat összesítésben a 7. helyen áll.

            A jelenleg folyó 2008-2009. évi teremlabdarúgó kupán is részt vesznek.

 

            c., A HSE Tájfutó szakosztálya : HGA - a 2008. évi versenytervének megfelelően teljesítette az évi feladatait.

            Március 15-től október 15-ig terjedő versenyidőszakban 14 versenyen vettek részt, ebből 12 megyei (regionális), 1 országos rendezésű verseny volt, valamint 1 edzőtábor. Ezen kívül 3 regionális verseny rendezésében működtek együtt más sportegyesülettel.

            A szakosztály 9 fős ? 5 fő rajtengedélyes - létszámmal szerepelt a versenyeken.

            A megyei, valamint az országos versenyeken elért eredmények alapján, úgy értékeljük, hogy - éves szinten - sikerült megőrizni eddigi eredményeinket. Várhatóan igazolt versenyzőink  az éves összesítés alapján - megőrzik III. osztályú fokozataikat senior kategóriában.

 

Összegzés:

            Összességében Sportegyesületünk 2008. éves tevékenységét a működő három szakosztály program- és versenyterve alapján végezte. Bár a taglétszámban jelentős változás nem történt, de a rendezvényeinket, versenyeinket többen látogatták, mint ez elmúlt évben.

            Egyesületünk szakosztályai révén  több új kapcsolatot alakított ki a megyében, a régióban működő más sportegyesületekkel.

            Elmúlt évi tevékenységünk megfelelt az Alapszabályunkban megfogalmazott feladatoknak.

 

2009. év feladatok:

 

Sportegyesületünk következő évi feladatait is az Alapszabályban megfogalmazott céloknak megfelelően tervezzük. Igyekszünk megőrizni működő szakosztályaink eddigi eredményeit, magasabb színvonalon kielégíteni tagságunk és más érdeklődő sportolási, szabadidős, kikapcsolódást és aktív pihenést szolgáló igényeit. Szeretnénk megőrizni eddigi kapcsolatainkat, valamint a régieket feleleveníteni.

Egyesületünk szakosztályai féléves/éves terv alapján, a szakosztályvezetők irányításával vesznek részt a versenyeken, ezekről a szakosztályvezetők beszámolnak az elnökségnek, így kerül jóváhagyásra a költségvetésük.

 

Természetjáró szakosztályunk idén is tervezi megszervezni az immár hagyományos Balaton Túrát, illetve lehetőségeink mértékében egy nyírségi kirándulást.

 

Labdarúgó szakosztályunk továbbra is részt vesz a városi kispályás és teremlabdarúgó kupákon, valamint tervezzük egy meghívásos Gábor Áron kupa megszervezését is.

 

Tájfutó szakosztályunk az éves versenytervének megfelelően továbbra is részt vesz a megyei, regionális versenyeken, illetve előzetes egyeztetés után két országos verseny rendezésében segédkezik.

 

A március 13-i közgyűlésen egy új HAPKIDO önvédelmi szakosztályt hoztunk létre, melynek tagsága közel 40 fő, ennek 50%-a fiatal. Céljuk elsődlegesen az önvédelem, a keleti harcmodor oktatása, a keleti kultúra népszerűsítése.

 

A pályázati összegek, adományok tervezett felhasználása:

- elsősorban működési feltételeink biztosítása, meglévő eszközeink karbantartása,

- szeretnénk pótolni, illetve új felszerelést, sportszert (mezek, labda, bozótruha, tájoló stb.) beszerezni versenyzőink részére,

- fő célunk a versenyeken való részvétel (utazás, teremdíj, nevezési díj stb.) biztosítása, regionális és esetleg országos szeminárium, továbbképzések rendezése, valamint új szakosztályunk által szervezett öv-vizsgák lebonyolítása,

- kapcsolattartás, kommunikációs és postaköltségek biztosítása,

- bankköltségek és szövetségi tagdíjak fedezése,

- okmányaink (értesítők, plakátok, meghívók, oklevelek stb.) kulturáltabb, színesebb kidolgozása,

- rendezvények költségei.

 

Sportegyesületünk nagy múltra tekint vissza  - 1957-ben alakult  - sajnos a helyőrség megszűnésével működési, anyagi lehetőségeink leszűkültek. A sportolási lehetőségek biztosítása, igények kielégítése sokszor önköltségen valósul meg, ami komoly anyagi terhet jelent aktív, sportolni vágyó tagságunk részére. Igyekszünk anyagi forrásainkat pályázatok, támogatások útján kiegészíteni, biztosítani.

 
Pontos idő
 
Látgatók
Indulás: 2010-03-16
 
Naptár
2022. Július
HKSCPSV
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Új tartalom a Blogomon ----->Linkinlady - Sok újdonság -----> Versek, írások    *****    Képregény, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Asztrológiai elemzések,rendkívül kedvezõ áron,diplomás asztrológustól. Minden kérdésedre választ kapsz tõlem. Kattints!    *****    Új tartalom a Blogomon ----->Linkinlady    *****    Xtina Hungary - Magyarország els&#245; számú Christina Aguilera rajongói oldala. KATT!    *****    Saját Blogom, gyere és olvass - Linkinlady    *****    Blogom olvasóit keresi, gyere, Bosch múzeumi élmény is van - Linkinlady    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Minden egyben a SKAM sorozatokról - friss hírek, folyamatosan bõvülõ MAGYAR FELIRATOS tartalom - SKAM SKAM FRANCE WTFOCK    *****    Vasárnapi Regény Kvíz, gyere és válaszolj ;) - Linkinlady    *****    Tiktok,Blog,Hobby - Linkinlady Gyere és olvass    *****    Blogom új olvasóit várja    *****    FPS, TPS, indie és story játékok! Nézõi játékok! Értékes nyeremények! Nézd a streamet és csatlakozz DC közösségemhez! :)    *****    Silver Lovaspark - Legyen neked is saját lovad! Gyere és csatlakozz a G-portál legújabb lóneveldéjéhez! :)    *****    rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu    *****    Xtina Hungary - Magyarország elsõ számú Christina Aguilera rajongói oldala. KATT!    *****    Blogom új olvasóit várja - Éjszakai Virág Minden ami hobby    *****    Születési horoszkóp, párkapcsolati elemzés, biotérkép, fogamzási és gyermek horoszkóp Február 28 ig. 50% kedvezménnyel!    *****    FARKASMETAL--LAKATOS MUNKA-HAIDEKKER HÁLÓ - FARKASMETAL- HULLÁMRÁCS KAPU,KERÍTÉS-FARKASMETAL-LAKATOS MUNKA    *****    Sok olvasmánnyal,szoftverekkel,horoszkóp megrendelési lehetõségekkel vár a CSILLAGJÖVÕ ASZTROLÓGIA PORTÁL,csak kattints!